Російські вибори неможливі навіть у дипустановах - МЗС України

Російські вибори неможливі навіть у дипустановах - МЗС України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило Росії рішучий протест щодо наміру провести вибори 18 вересня на тимчасово окупованій території України. 

Про це повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца в прямому ефірі телеканалу 112. 

"Намір РФ провести вибори на тимчасово окупованій території України є порушенням міжнародного законодавства та не вбачається можливим навіть у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ", - сказала Беца. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко доручив МЗС поінформувати Російську Федерацію про неможливість організувати голосування громадян РФ на території України на майбутніх виборах. У ЦВК РФ назвали це недружнім актом і «продовженням політики обмежень, дискримінації, необ'єктивного підходу», та зазначили, що у такому разі зможуть проголосувати лише співробітники посольства (Київ) та консульств (Харків, Львів, Одеса). Раніше у Росії заявляли, що побоюються провокацій на виборах до Держдуми на території України, зокрема, член ЦВК РФ Василь Лихачов наприкінці серпня заявив, що «є інформація, що «Правий сектор» готується до провокацій».

18 вересня у Росії відбудуться вибори до Державної думи. Провести вибори керівництво РФ планує також на території анексованого Криму, попри те, що ОБСЄ та інші міжнародні організації відмовилися відправляти туди спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-