Справа

Справа "Хізб ут-Тахрір": прокурор просить для кримських татар від 7 до 17 років

Укрінформ
У Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (РФ) у середу продовжився суд на чотирма кримчанами, яких обвинувачують у зв'язках з міжнародною ісламською політичною організацією "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

"У ході дебатів прокурор оголосив свою версію покарання: для Руслана Зейтуллаєва як "організатора" – 17 років колонії суворого режиму, для Рустема Ваїтова і Нурі Примова – по сім років виправній колонії загального режиму, Ферату Сайфуллаєву – вісім років також у виправній колонії загального режиму", - йдеться в повідомленні.

Кримський адвокат Нурі Примова Ваграм Широян вимагав на суді виправдати його підзахисного.

Судові дебати продовжаться 25 серпня.

Напередодні, 23 серпня, Примов і Ваїтов заявили, що не причетні до діяльності організації, яка в Росії вважається терористичною. Зейтуллаєв відмовився давати свідчення. Він пояснив свою відмову тим, що суд і слідство є заангажованими.

Сайфуллаєв також заявив у суді, що не має відношення до діяльності організації "Хізб ут-Тахрір".

Як відомо, Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих терористичними.

Як повідомляв Укрінформ, Руслана Зейтуллаєва, Рустема Ваїтова, Нурі Примова і Ферата Сайфуллаєва заарештували взимку 2015 року в Севастополі за звинуваченням в участі в ісламській організації "Хізб-ут-Тахрір". У травні їм продовжили арешт до жовтня. Суд над ними в Ростові почався в червні.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-