Восени опозиція спробує розкрутити тему дострокових виборів - експерт

Восени опозиція спробує розкрутити тему дострокових виборів - експерт

Укрінформ
Науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Олексій Гарань прогнозує, що восени насамперед з боку опозиційних політиків буде спроба порушити тему дострокових виборів.

Про це він сказав на прес-конференції "Україні - 25: досягнення та поразки", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Безумовно, восени ми будемо відчувати спробу політиків, опозиційних насамперед, розкрутити тему дострокових виборів, і це збігатиметься з листопадом, коли українці отримають нові рахунки. І тут дуже важливе питання буде, як українці зреагують і чи вдасться опозиційним політикам, які хочуть дострокових виборів, отримати масову підтримку", - зазначив Олексій Гарань. 

На його думку, критично важливо буде для влади показати, що все-таки їй вдалося хоч якось стабілізувати соціально-економічну ситуацію, і досягти якихось успіхів в антикорупційній боротьбі - "щоб були якісь символічні приклади, що влада бореться за справедливість". Якщо вдасться це зробити, тоді дострокових виборів вдасться уникнути.

Водночас експерт зазначив, що в цьому питанні однозначної підтримки суспільства немає, хоч більшість проти цих виборів.

"Більшість українців все-таки проти дострокових виборів. І це постійно фіксують опитування. Частка тих, хто за, достатньо велика - десь 36%. Але більше - 45% українців - проти дострокових виборів", - сказав Гарань.

Він уточнив при цьому, що в разі проведення дострокових виборів українці підуть голосувати, але більшість не вірять, що ситуація з ВР буде кращою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-