Міноборони готує наказ про інститут капеланства

Міноборони готує наказ про інститут капеланства

Укрінформ
Міністерство оборони готує наказ, що унормовує та узгоджує введення в Україні інституту духовного керівництва.

Про це заявив у четвер на брифінгу начальник управління інформаційно-пропагандистського забезпечення Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, капітан першого рангу Андрій Коренько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Готується наказ міністра оборони, який унормовує і вводить інститут духовного керівництва. Безумовно, священик працює з особовим складом і одне з його завдань - задоволення духовних потреб військовослужбовців», - сказав Коренько.

У свою чергу присутній на брифінгу заступник директора - начальник відділу Департаменту військової освіти, науки та соціально-гуманітарної політики Міноборони Олександр Щербінін додав, що прийняття самого закону Міністерства оборони, вочевидь, чекати не буде, а розпочне роботу в цьому напрямку з постанови або прийняття відповідного відомчого наказу Міністерства оборони.

«Ми закон не будемо чекати. Задача міністром оборони поставлена, і я думаю, ми будемо вводити його своїм відомчим наказом. Це буде зроблено або головнокомандувачем Збройних сил або наказом міністра оборони, і найближчим часом ми його таки запровадимо», - підкреслив Щербінін.

Він також нагадав, що в 2009 році була створена Рада душпастирської опіки, що є представницьким міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, що діє на громадських засадах при Міністерстві оборони України.

До складу ради входять представники Української Православної Церкви Київського патріархату, Української Православної Церкви Московського патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви, Української Православної Автокефальної Церкви; Всеукраїнського союзу об'єднаних євангелійських християн-баптистів, Союзу збірних церков християн євангелійської віри в Україні, Всеукраїнського союзу церков євангелійської віри п'ятидесятників та Духовного управління мусульман в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-