Американські лікарі запустили в Україні освітню протиопікову програму

Американські лікарі запустили в Україні освітню протиопікову програму

Укрінформ
Бостонський лікар Геннадій Фузайлов запустив в Україні попереджувальну програму "Проти опіків", яка передбачає активне навчання медичних працівників та батьків.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Коли ми привозимо дитину з такими страшними опіками, як наприклад були у Насті Овчар, то витрачаємо на хворого від мільйона до двох мільйонів доларів. Це лише на один період лікування. А таким дітям потім треба лікуватися все життя. Плюс – це лише фінансовий вимір, а ще ж є людські муки, які нічим не можливо виміряти", – стверджує лікар.

За його словами програма розділена на дві частини. Спочатку відбулося навчання майбутніх вчителів, а тепер вони передають свої знання.

Українська команда проекту складається з шести осіб. Натепер лекції від вчителів-волонтерів вже прослухали близько трьох-чотирьох тисяч мешканців Львівщини.

Волонтери проводять роз’яснювальну роботу в поліклініках, дитсадочках і – лікарнях, що мають кабінети жіночої консультації. Попереджувальна програма також має інформаційну сторінку "Проти опіків" у Facebook й друкує роз’яснювальні буклети.

"Американська, а також Британська та Європейська опікові асоціації дозволили нам безплатно використовувати їх матеріали та роз’язнювальну інфографіку для наших буклетів", – розповів Фузайлов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-