У Києві вшанують ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Києві вшанують ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Укрінформ
До 30 роковин Чорнобильської катастрофи в усіх районах Києва вшанують ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"26 квітня Україна вшанує 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи – наймасштабнішої для людства за минуле тисячоліття. Впродовж квітня в усіх районах столиці тривають уроки пам'яті, години скорботи, тематичні бесіди, виставки, вечори, лекції, зустрічі та бесіди з чорнобильцями", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Указом Президента України 2016 оголошено Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Крім урочистих, культурно-мистецьких і меморіальних заходів, пріоритетним є також посилення уваги до актуальних питань постраждалих громадян.

Так, у Голосіївському районі 22 квітня о 12:00 біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії «Пам’яті загиблих в Чорнобильській трагедії» відбудеться мітинг-реквієм «Мужність та біль Чорнобиля» (просп. Голосіївський, 15).

У Дарницькому районі 21 квітня об 11:00 відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Жертвам ядерних катастроф» у парку імені воїнів-інтернаціоналістів.

У Деснянському районі 26 квітня о 9:30 у Храмі Святої Трійці відбудеться поминальний молебень за загиблими і померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи. А об 11:00 цього ж дня - урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля».

Крім цього, постраждалі від Чорнобильської катастрофи громадяни 9 травня зможуть взяти участь у традиційних Днях пам’яті в містах Прип’ять та Чорнобиль з відвідуванням могил померлих родичів.

У Дніпровському районі до урочистих заходів облаштовують території церкви Св. Архангела Михаїла, Меморіального Кургану героїв Чорнобиля та пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля».

В Оболонському районі 22 квітня з 12:00 триватиме мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи (вул. М. Малиновського, 6).

У Печерському районі покладання квітів до Меморіального кургану героїв Чорнобиля на території церкви Св. Архангела Михаїла УПЦ МП та пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» (просп. Миру, 16) заплановано на 26 квітня.

У Подільському районі 26 квітня відбудеться покладання квітів до пам’ятних знаків «До 25-х роковин Чорнобильської катастрофи», учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та біля Національного музею «Чорнобиль». Також постраждалі від наслідків аварії на ЧАЕС відвідають могили загиблих і померлих родичів за маршрутом Київ – Чорнобиль – Київ.

У Святошинському районі 26 квітня о 12:00 очікується мітинг-реквієм «І мертвим, і живим, і ненародженим...» на території Меморіального комплексу «Пам’ятник Жертвам Чорнобильської трагедії» (на розі просп. Перемоги і вул. Чорнобильської). А 25 квітня о 18:00 – мітинг пам’яті біля пам’ятного знаку Прип’ятчанам (вул. Якуба Коласа, 29).

У Шевченківському районі 22 квітня о 14:00 на території Меморіального комплексу пам’яті жертв Чорнобиля (вул. Нагірна, 1) відбудеться «Ритуал пам’яті» з покладанням квітів до Меморіалу жертвам Чорнобильської трагедії «Коло Пам’яті». Біля пам’ятного знаку відбудеться заупокійна літургія за участю Святійшого Патріарха Київської і всієї Руси-України Філарета, представників громадських чорнобильських організацій і громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-