Чорнобильську катастрофу перевели у віртуальну реальність

Чорнобильську катастрофу перевели у віртуальну реальність

Укрінформ
У Києві 26 квітня презентують Chernobyl VR Project "Місто-привид. Світова прем'єра подорожі".

Про це повідомили організатори заходу.

"В Музеї історії Києва 26 квітня о 18:00 відбудеться світова прем’єра Chernobyl VR Project під назвою "Місто-привид. Світова прем’єра подорожі". Інноваційний проект польських розробників має на меті увічнити пам’ять про катастрофу 1986 року за допомогою віртуальної подорожі Чорнобилем та Прип’яттю. Презентація триватиме до 10 травня", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні технологія VR (virtual reality) є гарячим трендом у світі інновацій. Саме VR є величезним стрибком у відтворенні медіа-контенту, принаймні з моменту появи 3D-фільмів. Виняткові можливості цієї технології були використані розробником The Farm 51. Польські програмісти створили авторську технологію Reality 51, яку використали, щоб показати світу Чорнобильську катастрофу.

"Інноваційні технології The Farm 51 дозволяють максимально точно перенести реальність у віртуальний cвіт. Завдяки цьому кожен, хто прийде в Музей історії Києва, матиме можливість перенестись в інший світ і на власні очі побачити зону відчуження", - сказав Лукаш Росінський з Farm 51.

Організатори прем'єри - The Farm 51, Фундація "Відкритий Діалог", Український інститут національної пам'яті, Global Ukraine та Агенція Іміджу України. Захід відбудеться за підтримки та під патронатом мера Києва Віталія Кличка, якого очікують на прем'єрі. Також обіцяють присутність голови УІНП Володимира В'ятровича, відомої співачки та громадської активістки Руслани, депутата Європарламенту Ребеки Хармс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-