Журналістів попросили активно висвітлити 30 роковини Чорнобиля

Журналістів попросили активно висвітлити 30 роковини Чорнобиля

Укрінформ
Держкомтелерадіо звертається до засобів масової інформації з проханням 26 квітня широко висвітлювати заходи, присвячені 30-м роковинам Чорнобильської катастрофи, вшануванню учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та пам’яті її жертв.

Про це повідомляє Урядовий портал

«Протягом року в ефірі загальнонаціональних і регіональних ТРК транслювалися передачі, які нагадували про уроки найбільшої техногенно-екологічної катастрофи сучасності, розповідали про долі героїв-ліквідаторів. Переконаний, що 26 квітня, в день Чорнобильських роковин, вітчизняні мовники приділять цій темі особливу увагу, програмна сітка буде побудована відповідно до Правил ведення мовлення у дні пам’яті: на екранах з’являться свічки пам’яті, а в ефірі не буде недоречних у цей день комедійних фільмів та гумористичних передач», - зазначив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Також відповідно до «Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті» доцільно поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, а о 12.00 оголосити хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома.

Нагадаємо, що 26 квітня 1986 року під час планового виключення реактора Чорнобильської АЕС через різкий стрибок напруги стався хімічний вибух, в результаті якого в атмосферу було викинуто близько 520 небезпечних радіонуклідів. За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації.

Указом Президента України Петра Порошенка 2016 рік було оголошено Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-