У США розпочалися вшанування пам'яті жертв аварії на ЧАЕС

У США розпочалися вшанування пам'яті жертв аварії на ЧАЕС

Фото
Укрінформ
Американське місто Філадельфія, розташоване між Нью-Йорком і Вашингтоном, стало відправною точкою для серії масштабних меморіальних заходів до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії.

У неділю в Кафедральному соборі Непорочного Зачаття в цьому місті відбувся молебень в пам'ять про жертви аварії на ЧАЕС, а також за припинення війни в Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"По суті, у Філадельфії розпочинається цілий тиждень, який далі продовжиться по різним містам Сполучених Штатів", - зауважив під час події Посол України в США Валерій Чалий.

Серед іншого, за його словами, подібні заходи заплановані в Нью-Йорку, де пройдуть виставки, пам'ятні заходи та спеціальне засідання в ООН.

Як зазначила організатор події у Філадельфії, голова Українського громадського комітету міста Уляна Мазуркевич, ідея поєднати під час молитви дві трагедії, виникла не випадково. "Ми хотіли вшанувати трагедію Чорнобиля, але водночас помолитися за наших героїв, котрі щодня гинуть, щоб Україна була єдиною країною",.- сказала організатор.

Вона пояснила, що рішення, які призвели 30 років тому до однієї із наймасштабніших у світі техногенних катастроф, надходили з Москви. Так само, як і зараз Кремлем ведеться неоголошена війна проти України. "Ми в діаспорі вболіваємо за долю України і робимо все, що в наших силах - молимося, збираємо кошти, розповідаємо про ситуацію в газетах і на телеканалах, щоб люди знали, що відбувається справжня війна", - зауважила голова Комітету.

Молебень у соборі, де зібралося до тисячі гостей, відправили представники Української католицької церкви в Сполучених Штатах, Української Православної Церкви та Української Баптистської Церкви. За словами організаторів події, це стало символом єднання й допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-