Справа Коцаби: суд переходить до дебатів

Справа Коцаби: суд переходить до дебатів

Укрінформ
Івано-Франківській міський суд дослідив речові докази і ухвалив рішення про дебати у справі Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді. Їх призначено на 11 травня.

Про це заявила суддя Олеся Зеленко на судовому засіданні у справі Коцаби, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд дослідив речові докази, вилучені у Руслана Коцаби під час обшуку, і ухвалив рішення перейти до судових дебатів», - зазначила Зеленко.

Вона зазначила, що судові дебати призначені на 11 травня і закликала обидві сторони бути до них готовими.

Суд також долучив долучив до справи документи, які засвідчують особу Коцаби, та довідку з "Приватбанку", видану на ім’я його матері.

Нагадаємо, під час обшуку у Коцаби слідчі вилучили 9110  євро, 6 300 американських доларів та 7 тисяч гривень. Як стверджують у прокуратурі, наразі ці кошти зберігаються в банку.

Нагадаємо, торік у січні журналіст Руслан Коцаба оприлюднив відеозвернення до Президента України «Я проти мобілізації» і закликав українців відмовлятися від служби у ЗСУ. СБУ звинуватила його в державній зраді. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 та ч.1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України. 6 лютого Коцабу арештували після кількагодинного обшуку в його квартирі.

Раніше суд опитав близько 40 свідків у справі. Коцабі загрожує до 15 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-