Справа проти екс-керівника «Беркута» вже у суді

Справа проти екс-керівника «Беркута» вже у суді

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов'язків заступника командира роти спеціального призначення ГУ МВС України однієї з областей, який не припинив злочинні дії підпорядкованих працівників спецпідрозділу «Беркут».

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«18.04.2016 до Печерського районного суду м. Києва направлено обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього виконувача обов'язків заступника командира роти спеціального призначення Головного управління МВС України однієї з областей, який внаслідок недбалого ставлення до своїх службових обов'язків 01.12.2013 на вул. Інститутській у м. Києві не припинив злочинні дії підпорядкованих працівників спецпідрозділу «Беркут» щодо неправомірного застосування насильства до двох мітингувальників пенсійного віку, хоча він міг і зобов'язаний був це зробити, що призвело до настання тяжких наслідків, а саме отримання тілесних ушкоджень цими потерпілими та втратою ока одним із них», - йдеться у повідомленні.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Стосовно виконавців вищевказаного злочину розслідування триває.

Нагадаємо, за результатами розслідування подій, що відбулись 01.12.2013 на вул. Банковій у м.Києві, в організації розгону акцій протесту та застосуванні насильства до протестувальників повідомлено про підозру п'ятьом особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів та чотирьом правоохоронцям - виконавцям цих протиправних дій.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців злочинів, вчинених під час цих подій, триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-