Екс-беркутівцю оголосили підозру в справі Євромайдану

Екс-беркутівцю оголосили підозру в справі Євромайдану

Укрінформ
Поліцейському з полку поліції особливого призначення ГУ поліції в м.Києві (колишньому співробітнику роти ? 2 столичного спецпідрозділу міліції «Беркут») оголосили підозру за фактами насилля та незаконного затримання активістів громадського руху «Євромайдан» o ніч з 22 на 23 січня 2014 року.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

«Cа результатами зібраних доказів у кримінальному провадженні 13.04.2016 оголошено про підозру діючому поліцейському полку поліції особливого призначення Головного управління поліції в м. Києві (колишньому співробітнику роти ? 2 столичного спецпідрозділу міліції «Беркут») за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України, за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів громадського руху «Євромайдан»» в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їх мікроавтобуса, а також службового підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

Органом досудового розслідування готуються клопотання до слідчого судді щодо відсторонення підозрюваного від посади та застосування до нього запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-