Обшуки «БРСМ-Нафта»: податківці заявляють про законність дій

Обшуки «БРСМ-Нафта»: податківці заявляють про законність дій

Укрінформ
Слідчі дії у кримінальному провадженні щодо «БРСМ-Нафта» здійснюються виключно у правовому полі.

Про це у відповідь на запит Укрінформу повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби України.

«Інформація, яку поширюють деякі ЗМІ щодо неправомірних дій працівників фіскальної служби під час перевірки діяльності компанії «БРСМ-Нафта», не відповідає дійсності. Всі слідчі дії здійснюються у рамках проведення досудового слідства у кримінальному провадженні, розпочатому за частиною 2 статті 212 Кримінального кодексу України, за фактом ухилення від сплати податків», - зазначається в повідомленні.

У ДФС повідомили, що обшуки, які співробітники слідчих підрозділів провели на АЗС та нафтобазах, що належать суб'єктам господарської діяльності групи «БРСМ-Нафта», здійснювалися на підставі ухвал Жовтневого районного суду м. Полтави від 04.04.2016 та 08.04.2016.

Наразі досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, 13 квітня компанія «БРСМ-Нафта» повідомила про обшуки, що проводяться податківцями на 40 заправках, та заявила про спробу рейдерського захоплення мережі.

У компанії зазначили, що в середині березня 2016 року на підставі рішення слідчого судді Жовтневого райсуду Полтави на нафтобазі, розташованій у Гадяцькому районі Полтавської області (один із постачальників пального в мережу «БРСМ-Нафта») був проведений обшук. Як випливає з мотиваційної частини судового рішення, його провели з метою виявлення незаконно виготовленого дизельного пального.

Однак відповідно до протоколу обшуку, припущення про незаконне виробництво не підтвердилося.

Незважаючи на це, зазначали в «БРСМ-Нафта», перевірки на нафтобазі та слідчі дії не тільки не закінчилися, а й перемістилися в мережу «БРСМ-Нафта», на яку поставляється пальне з цієї нафтобази. В «БРСМ-Нафта» вважають, що така активність податківців не випадковість, що розгорнута масштабна кампанія зі знищення бренду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-