Завтра в Одесі знов обіцяють пікет проти Стоянова

Завтра в Одесі знов обіцяють пікет проти Стоянова

Укрінформ
Активісти громадських організацій Одеси, зокрема, "Самооборони Одеси", руху "За прозору владу", "Оберіг", та волонтери, що підтримують військовослужбовців в АТО, відновлять 12 квітня блокування будівлі Одеської облпрокуратури, вимагаючи відставки прокурора Миколи Стоянова.

Про це у понеділок повідомив Укрінформу представник пікетувальників Ігор Бичков.

"З урахуванням того, що центральні органи влади, включно з генеральною прокуратурою, ігнорують наші вимоги про люстрацію та звільнення з посади облпрокурора Стоянова, як того вимагають норми Закону України "Про очищення влади", "прокурорський" Майдан ухвалив рішення про повне блокування прокуратури Одеської області з 9 ранку 12 квітня 2016 року. Ми беремо на себе виконання закону", - зазначив представник громадського руху "За прозору владу" Ігор Бичков.

Учасники акції протесту додали, що у розмові з першим заступником прокурора Одеської області Олегом Жученком попередили його про намічене блокування, а також нагадали про передачу головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі петиції в Адміністрацію Президента України щодо звільнення Стоянова на підставі чинного законодавства.

Нагадаємо, тринадцятий день триває безстрокова акція протесту проти призначення прокурором Одеської області Стоянова. Учасники акції створили на розі вулиць Дерибасівської та Пушкінської імпровізоване "наметове містечко", у суботу тут виступали учасники "Арт-Майдану". Також було заявлено про відрядження з Києва до Одеси спеціальної комісії для перевірки законності призначення прокурора Стоянова.

Уперше пікетувальники вдалися до блокування обох входів та в'їзду до адмінбудинку тиждень тому, 4 квітня. Того дня обпрокуратура практично не функціонувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-