На Банковій вимагали люстрації правоохоронців. Горіли шини

На Банковій вимагали люстрації правоохоронців. Горіли шини

Фото, відео
Укрінформ
Мітингувальники, які прийшли у п'ятницю під Адміністрацію Президента, влаштували "локальне" вогнище із автомобільних шин та вимагають зустрічі з Петром Порошенком під гаслами люстрації "корумпованих правоохоронців".

Учасники акції, яких було близько сотні, називали відомі імена Шевцова з Вінниці та Малікова з СБУ. Їм закидають звинувачення у сепаратизмі. Шин спалили близько десятка. Зараз мітингувальників помітно поменшало, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Банковій роздавали буклет з вимогами, де поряд із гаслами щодо люстрації правоохоронців з числа "корумпованої старої обойми" були заклики до звільнення від судового переслідування "всіх патріотів" та прозорого призначення працівників в органи прокуратури.

Правоохоронці періодично відтісняли активістів, аби пожежники могли дістатися палаючих шин. Наразі вогонь вдалося загасити.

Лідер Автомайдану Олексій Гриценко вже встиг відхреститися від акції, розмістивши у соцмережі заяву, що "Громадська організація "Всеукраїнське об'єднання "Автомайдан" не бере участі в сьогоднішній акції під Адміністрацією Президента", хоча поділяє і розуміє вимоги учасників. Пізніше він додав пост, яким таки підтвердив, що брав участь у мітингу, хоча для нього це й було неприємно.

"Офіційна заява "Автомайдану" щодо мітингу під АП. Особисто я був на мітингу, бо прийшов підтримати Таїса Гайду та інших активістів з правильними вимогами. На жаль побачив обличчя, з якими поруч стояти не хотілося також. Сподіваюся, всі розуміють, що вимоги правильні, а на інше не треба звертати уваги. Штовханину спровокував представник правоохоронців, який почав кидати палаючі шини під авто. Певен, оперативне відео є у Національної поліції", - написав він у Фейсбуці.

Очевидці помітили на місті події одного з колишніх лідерів Автомайдану Сергія "Кобу", про якого, судячи з усього, і згадував Гриценко.

На місці події у камуфляжній формі, переважно, перебувають правоохоронці, мітінгувальники прийшли, переважно, в цивільному одязі, хоча серед них є "одиниці" людей в камуфляжному однострої.

Наразі, за повідомленням кореспондентів Укрінформу, мітинг триває, але його інтенсивність знижується.

Фото: Віталій Грига

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-