Харківщина отримає від ООН 5 млн на підтримку переселенців

Харківщина отримає від ООН 5 млн на підтримку переселенців

Укрінформ
Удвічі більше ніж раніше - 5 млн грн, - виділило Харківщині Агентство ООН у справах біженців для реалізації в 2016 році проекту "Станція Регіон" на підтримку переселенців з Донецької і Луганської областей.

Цю цифру назвав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, керівник польового офісу Агентства ООН у справах біженців в Харкові Аслак Сулумсмуєн.

"Ми позбавлені можливості підтримати матеріально кожного з 200 тисяч переселенців, що знайшли притулок в Харкові і Харківській області. Але ми можемо допомогти їм соціалізуватися в новому середовищі. Для цього передбачені консультації з юридичних та інших питань, заходи психологічної підтримки, ярмарки вакансій і тренінги для тих, хто готовий відкрити свою справу, гранти для реалізації соціальних проектів, організація літнього відпочинку дітей. До послуг переселенців - п'ять стаціонарних центрів допомоги по лінії ООН, що діють в регіоні, оснащених комп'ютерами, плюс три мобільні бригади, які виїжджають в глибинку. Якщо в 2015 році ми надали допомогу для 36 тисяч переселенців, то цього року наші можливості збільшаться удвічі", - зазначив Сулумсмуєн.

За його словами, особлива увага приділяється таким уразливим категоріям населення, як роми і колишні ув’язнені, що звільнилися з місць позбавлення волі.

"Кожного з них ми супроводжуємо аж до отримання паспортів, працевлаштування і житла", - зазначив представник ООН.

Він також відмітив почату в 2015 році співпрацю польового офісу ООН з волонтерами громадської організації "Станція Харків", завдякий якій вже отримали допомогу понад 90 тис. переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-