Розенко обіцяє зруйнувати

Розенко обіцяє зруйнувати "бізнес на переселенцях"

Укрінформ
Міністерство соціальної політики разом зі Службою безпеки проводить роботу з ліквідації шахрайських схем, за рахунок яких кошти держбюджету, призначені для соціального захисту переселенців, осідають в кишенях чиновників чи терористів.

Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, повідомляє прес-служба відомства. 

"Не секрет, що на цьому "ринку" працюють організовані злочинні угруповання. Їм є що втрачати. Тому і галас такий. Нас це не зупинить, ми прикриємо незаконний бізнес, побудований на горі людей", - сказав Розенко.

Він запевнив, що збирається і надалі ламати корупційні схеми чиновників, які масово штампували довідки і фіктивні реєстрації. 

Міністр повідомив, що, за оцінками СБУ, 30-40% "переселенців" отримує гроші на українській території, а насправді проживає в "Л/ДНР”. 

”Щотижня СБУ затримує кур'єрів з купою карток і грошей, які перевозять на непідконтрольну територію. З початку року правоохоронці вилучили готівки в різній валюті на загальну суму близько 35 млн грн. Очевидно, що частина грошей, як мінімум, прямо була б сплачена бойовикам як плата за в'їзд-виїзд. А, може, це взагалі зарплата для бойовиків була? Я не хочу, щоб гроші українського бюджету йшли на фінансування терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР”. Це неприпустимо”, - наголосив він.

Розенко нагадав, що згідно із законом допомогу для вимушених переселенців можуть отримувати тільки вимушені переселенці, тобто ті, хто виїхав на територію, контрольовану українською владою, і хто зареєстрований у відповідному порядку. "Подобається це комусь чи ні, але ми повинні і будемо жорстко дотримуватися цих правил”, - зауважив він.

Водночас міністр підкреслив, що чесним, порядним людям, реальним переселенцям боятися абсолютно нічого. "Якщо станеться помилка, виплату відразу відновлять з моменту її призупинення. Справжні переселенці не втратять ні копійки зі своїх соцвиплат. Але ми повинні знати, що кошти, які виділяє держава на соціальні виплати вимушеним переселенцям, потрапляють саме їм, а не на територію, підконтрольну бойовикам”, - зауважив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-