За виплати переселенцям -

За виплати переселенцям - "мертвим душам" вже є 24 провадження - Грицак

Укрінформ
За фактами призначення виплат переселенцям з порушенням вимог законодавства України проти чиновників управлінь соцзахисту, Державної міграційної служби та Пенсійного фонду вже відкрито 24 провадження.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак на спільному брифінгу з міністром соцполітики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом за результатами вжитих заходів до ЄРДР (Єдиного реєстру досудових розслідувань. - Ред.) уже внесено 24 провадження. І це тільки початок", - сказав Грицак.

Він поінформував, що встановлено численні факти здійснення пенсійних і соціальних виплат на підставі неправдивих відомостей про проживання переселенців. Зокрема, у місті Сєверодонецьк Луганської області за адресою вул. Новікова, б.15-б зареєстровано майже 7500 переселенців, у місті Ізюм Харківської області за адресою вул. Пролетарська, 2-а, кв. 29 зареєстовано 3293 переселенці, у місті Дружківка Донецької обл. за адресою вул. Радченка, б. 59 значилося 1300 осіб.

Грицак зауважив, що у більшості випадків працівники органів соціального захисту населення, Державної міграційної служби та Пенсійного фонду України оформляли документи та соціальні виплати без присутності тимчасово переміщених осіб, які постійно проживали фактично на не контрольованій Україною території, а в низці випадків були померлими або зниклими безвісти.

"У нас багато задокументовано і таких випадків", - зазначив голова СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-