Нацгвардія хоче вступити в поліцейський євроклуб

Нацгвардія хоче вступити в поліцейський євроклуб

Укрінформ
В Національній гвардії України 1 квітня завершила свою роботу оціночна місія Асоціації сил поліції та жандармерії країн Європи та Середземного моря у статусі військової установи (FIEP). Командування Нацгвардії очікує на позитивний розгляд заявки на вступ до FIEP вже в цьому році.

Про це в понеділок на брифінгу в Києві заявила речник Нацгвардії Світлана Павловська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На початку минулого року нами було подано заявку на вступ до Асоціації сил поліції та жандармерії країн Європи та Середземного моря у статусі військової установи (FIEP) і, наприкінці березня цього року, до нас прибула оціночна місія FIEP у складі представників жандармерії Румунії, військ карабінерів Італії та королівської жандармерії Йорданії. Делегація FIEP дуже ретельно вивчила всі аспекти діяльності Національної гвардії України. 1 квітня робота цієї делегації була закінчена. Далі вони будуть звітувати перед членами Асоціації. Будемо сподіватись, що ми екзамен витримали і що наша заявка буде задоволена», - сказала Павловська.

За її словами, члени делегації під час свого перебування в Україні цікавилися всіма сферами діяльності Нацгвардії України: системою підготовки особового складу, гендерною політикою, особливостями виконання службово-бойових завдань, логістичним забезпеченням, матеріальним і технічним забезпеченням.

Павловська також пояснила, що висновки цієї оціночної місії слугують певною основою для ухвалення рішення членами Асоціації або задовольнити, або відхилити заяву установи-кандидата (Нацгвардії).

«Після того, як будуть прийняті результати роботи оціночної місії FIEP, всі члени Асоціації будуть мати можливість прийняти те чи інше рішення», - наголосила вона.

Водночас речник Нацгвардії зазначила, якщо заявка задовольняється, то рішенням членів Асоціації установа-кандидат приймається до FIEP і вона протягом року діє в статусі спостерігача без права голосу. Після того, як пройде річний термін, всі повноправні члени Асоціації, за умови оцінки критеріїв діяльності установи-кандидата, ухвалюють рішення про прийняття цієї установи вже до повноправних членів Асоціації.

Павловська повідомила Укрінформу, що звіт оціночної місії буде розглянутий на наступному засіданні комісії FIEP з європейських прав, що проходитиме з 19 по 22 квітня у Римі. Остаточний звіт оціночної місії буде наданий представникам комісії FIEP з організації службово-бойової діяльності в травні у Франції. Вона підкреслила, що керівництво Нацгвардії України очікує на позитивний розгляд заявки на вступ до FIEP до кінця цього року.

«Нацгвардія України очікує на розгляд питання щодо прийняття до FIEP вже в цьому році. Ми прагнемо не лише використовувати досвід наших колег. Ми прагнемо відпрацювання міжнародного досвіду, накладення його на наші обставини, інтегрувати його в той досвід, який сьогодні маємо ми, і відпрацювати загальні алгоритми діяльності в кризових ситуаціях», - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-