Нацгвардія поповнилася 70 правознавцями та психологами

Нацгвардія поповнилася 70 правознавцями та психологами

Укрінформ
70 випускників факультету підготовки спеціалістів для Нацгвардії України Академії внутрішніх справ тиждень тому прибули у військові частини по всій території України.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю заявив начальник факультету Національної гвардії України Академії внутрішніх справ полковник Олександр Пожидаєв.

"26 березня 70 випускників факультету склали офіцерську присягу і наступного дня прибули у військові частини Нацгвардії по всій території України", - сказав Пожидаєв.

Він розповів, що на факультеті підготовки спеціалістів для Нацгвардії України Академії внутрішніх справ можна здобути освіту правознавця і психолога разом з військовим званням. Згідно з ліцензійними умовами, факультет набирає 60 юристів, які надалі виконують обов'язки командирів взводів, і 20 курсантів за спеціальністю психологія, які після випуску стають психологами у військових частинах. 

Пожидаєв поінформував, що торік 10 відсотків від усіх вступників були учасниками антитерористичної операції, а половина - проходили службу в частинах Нацгвардії України, поінформував начальник факультету.

"Я хочу звернутися до молодих людей, яким ще не виповнилося 24 роки, і запропонувати подати документи для вступу на факультет підготовки спеціалістів для Нацгвардії України, який дислокується в Києві. Після його закінчення молодь отримує освіту правознавця та психолога, первинне військове звання лейтенанта, досить високе грошове забезпечення і великий набір соціальних гарантій", - запевнив Пожидаєв. 

Нацгвардія України також готує методичні документи щодо психологічної підготовки військовослужбовців під час несення служби по охороні громадського порядку.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю заявила керівник прес-служби Національної гвардії України Світлана Павловська.

"У Нацгвардії України приділяють дуже серйозну увагу саме концепції психологічної підтримки і психологічного супроводу несення служби військовослужбовцями НГУ. У нас сьогодні виписується цілий ряд методичних і концептуальних документів, які будуть чітко скеровувати дії наших військових психологів не лише по реабілітації і приведенню в норму всіх, хто прийшов із зони АТО, а саме по підтримці наших військовослужбовців під час несення служби по охороні громадського порядку", - сказала Павловська.

За її словами, коли військослужбовці Нацгвардії охороняють громадський порядок під час масових заходів, деструктивні сили використовують різномантні методи негативного психологічного впливу на них. З огляду на це військова психологічна служба відпрацьовує цілий перелік питань щодо вдосконалення психологічної підготовки, залучаючи цивільних психологів та експертів з інших країн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-