Адвокату

Адвокату "діамантового прокурора" дали держохорону

Укрінформ
Голосіївський райсуд м. Києва переніс на 19 квітня розгляд справи так званих "діамантових прокурорів". Відповідне рішення ухвалив головуючий суддя Дмитро Валігура.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таким чином суд задовольнив клопотання захисту підприємця Гібаленка для надання часу для ознайомлення з 23 томами, які були долучені на прохання прокурора Яніса Сімонова.

Крім того, під час сьогоднішнього засідання судді задовольнили клопотання адвоката Сергія Козаченка, який представляє інтереси екс-заступника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, про надання йому державної охорони. Козаченко аргументував необхідність таких заходів безпеки нещодавнім обстрілом його автомобіля.

Як повідомлялося, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна).

Під час обшуків у них виявлено понад $500 тис. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів.

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна та Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави 6,4 млн грн та 3,2 млн грн відповідно. Обидва підозрюваних внесли заставу та вийшли із СІЗО.

16 липня глава ГПУ звільнив з органів прокуратури підозрюваних у хабарництві Корнійця і Шапакіна із позбавленням класних чинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-