Справа

Справа "діамантових": прокурори зібрали 23 томи доказів

Фото
Укрінформ
Представники державного обвинувачення звернулися до колегії Голосіївського райсуду з клопотанням про приєднання до кримінального провадження відносно так званих "діамантових" прокурорів 23 томи доказів. Відповідне клопотання подав прокурор Яніс Сімонов.

Водночас захисники підозрюваних виступили за те, щоб докази та документи були долученні до справи окремо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зважаючи на думки учасників процесу, судді вирішили, що прокурор має оголосити всі докази, які знаходяться у 23 томах, які вони просять долучити до справи.

Фото: Вадим Грига/Укрінформ

Наразі Сімонов у ході судового засідання озвучує  докази винуватості стосовно колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київщини Олександра Корнійця і підприємця Валерія Гібаленка.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів. Прокурорам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-