Правозахисник: Кольченка у колонії записали у схильні до екстремізму

Правозахисник: Кольченка у колонії записали у схильні до екстремізму

Укрінформ
Олександр Кольченко у колонії в Копєйську Челябінської області поставлений на профілактичний облік як схильний до вивчення та поширення екстремістських ідей.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу член челябінської Громадської спостережної комісії (ГСК), керівник «Уральської правозахисної групи» Микола Щур.

"Нам пощастило, що ми познайомилися з такими людьми, як Сенцов, як Кольченко. Відкриті, привабливі, з гумором... Але ми із здивуванням дізналися, що Сашко поставлений у колонії на профоблік (профілактичний облік. - ред.) як схильний до вивчення та поширення екстремістських ідей. Ми попросили пояснень: він що, когось агітував, до чогось закликав? Нам пояснив, що на цей облік ставлять автоматично, відповідно до статті, а вона у Кольченка тяжка", - пояснює Щур.

Він також пояснив, що через три місяці на підставі пояснень і довідок різних підрозділів колонії це питання розглянуть і, найімовірніше, з профобліку знімуть.

Психолог Ольга Фролова, яка також прийшла на зустріч із Кольченком, взяла психологічну анкету. Після заповнення її Олександром вона зробила висновок, що той знаходиться у спокійному, стабільному, психологічно стійкому стані. "Для нас фіксація цього важлива на випадок, якщо будуть спроби змалювати ситуацію так, що Кольченко у поганому стані і вирізняється неадекватною поведінкою", - зазначив правозахисник.

Нагадаємо, що російський режим звинуватив кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка у причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим звинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув'язнення, Кольченка - до 10 років у колонії суворого режиму. Кольченко відбуває строк у колонії Копєйська Челябінської області. Сенцов - на етапі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-