Правозахисник: Керівництву колонії дали вказівку

Правозахисник: Керівництву колонії дали вказівку "пресувати" Кольченка

Укрінформ
У перші ж дні перебування в колонії в Копєйську Челябінської області Олександру Кольченку винесли чотири стягнення з надуманих приводів.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу член челябінської Громадської наглядової комісії (СНК), керівник «Уральської правозахисної групи» Микола Щур.

«Кольченко був поміщений в ізолятор 26 лютого, з 5 березня він вже в загоні. За перші дні перебування в колонії йому було винесено 4 стягнення, догана і поміщення в ізолятор - двічі. Все – з надуманих приводів», - уточнив Щур.

Уперше Олександра покарали за нібито використання жаргону. Причому, в документи було внесено і жорсткіше формулювання – «нецензурна лайка». Насправді він просто назвав своє нинішнє місце проживання «бараком», тоді як офіційно воно називається «гуртожитком».

Друге покарання було за «нестатутну форму одягу». «В інтернеті вже пішла гуляти версія, що Саша навмисно відмовився пришивати будь-які бирки до одягу. Це погані чутки. Через них його надалі можуть звинуватити в принциповому невиконанні режиму колонії. Насправді, повертаючись із штрафного ізолятора, оскільки було холодно, Кольченко вдягнув поверх куртки з биркою тілогрійку без бирки (а йому другої бирки і не видавали). І це тут же визначили як нове порушення», - розповів Щур.

На його думку, це схоже на навмисну провокацію.

Взагалі, за словами Щура, у Кольченка нормальні стосунки в загоні. І у керівництва колонії ставлення до нього нормальне, нейтральне. Але можна передбачити, що зверху була дана вказівка відразу ж чинити тиск на нового ув'язненого: по-перше, щоб мати приводи для посилення режиму, по-друге - щоб в майбутньому мати підстави для відмови в УДЗ.

Челябінська ГНК включила Кольченка в місцевий Реєстр безпеки, начальство колонії повідомлене про це. Включення в цей реєстр і контроль за ним допомагає протидіяти спробам неправової дії на ув’язнених.

Нагадаємо, що російський режим обвинуватив кримчан Сенцова і Кольченка в причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим обвинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув’язнення, Кольченка - до 10 років у колонії суворого режиму. Кольченко відбуває строк у колонії Копєйська Челябінської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-