Краснову в залі суду стало зле, суд оголосив перерву

Краснову в залі суду стало зле, суд оголосив перерву

Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Києва оголосив перерву по справі керівника Цивільного корпусу "Азов - Крим" Станіслава Краснова.

Таке рішення у вівторок прийняла суддя Ірина Макаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За таких обставин оголошую у справі перерву до завтра", - сказала вона.

Макаренко зобов'язала прокурора надати Краснову медичну допомогу. Лікарі швидкої допомоги, яких викликали до суду вдруге, зазначили, що підозрюваного необхідно госпіталізувати. За словами медиків, у Краснова тиск 180 на 120 і підозра на струс мозку.

"Розглядати справу, коли людина у мене практично лежить, я не можу", - підкреслила суддя.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні затриманий СБУ Краснов у вівторок був доставлений до зали Шевченківського районного суду міста Києва з синцями на обличчі. Краснов заявив журналістам, що його били протягом 7-8 годин.

Нагадаємо, в ніч на 28 лютого співробітники СБУ затримали в Київській області Краснова і громадську активістку Оксану Шелест. Пізніше главу "Азов-Крим" помістили в СІЗО СБУ.

У СБУ заявили, що Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Зокрема, 10-13 лютого голова "Азов-Крим" перебував у Білорусі, де зустрічався зі своїм російським куратором, прізвище якого відоме спецслужбам. У СБУ також заявили, що спецслужби РФ визначили Краснову завдання підготувати вбивство активіста в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом, щоб дестабілізувати ситуацію і дати російській стороні привід для вторгнення в Херсонську область; при цьому відповідальність лягла б на активістів і полк "Азов".

Крім того, в СБУ заявили про знайдену в Київській області схованку зі зброєю, ймовірно, закладену самим Красновим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-