СБУ поки не звинувачує Краснова в роботі на Москву - шукає докази

СБУ поки не звинувачує Краснова в роботі на Москву - шукає докази

Укрінформ
СБУ не квапиться висувати обвинувачення про співпрацю зі спецслужбами Російської Федерації керівнику Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіславу Краснову через те, що слідство ще триває.

Про це сказав керівник апарату СБУ Олександр Ткачук під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На цей момент ми вивчаємо всі ті матеріали, які є в наявності. Пізніше сьогодні ми оприлюднимо частину тих аудіозаписів, які проводилися нами згідно з постановами суду у абсолютно законний спосіб і які пов'язані з іншою кримінальною справою, яка стосується громадянки Росії, на той час співробітниці Головного розвідувального управління РФ Марії Коледи, яка приїжджала в Україну для здійснення провокацій, вбивства активістів під час масових заходів, які відбувалися на Півдні України. Частину цих розмов ми зможемо оприлюднити сьогодні протягом години або двох", - сказав Ткачук.

На питання журналіста, чому Краснову інкримінують лише незаконне зберігання зброї, хоча вчора під час брифінгу було заявлено і набагато серйозніші звинувачення, в тому числі і стосовно і його ймовірної співпраці з російськими спецслужбами, але обвинувачення висунуто лише по одній статті, Ткачук відповів: "Має бути оцінка юридична всіх матеріалів і саме тому ми не висуваємо безпідставних звинувачень, які не базуються на доказах, які є допустимими в суді. Зараз проводиться повна оцінка всіх матеріалів комплексно тих доказів, які в нас є... Ми не поспішаємо в цій справі".

Керівник апарату СБУ запевнив, що слідчі діяли в межах закону, та повідомив, які запобіжні заходи були обрані для Краснова та Оксани Шелест.

"Я можу сказати, що наші слідчі підійшли досить виважено до цього процесу, вони підготували усі матеріали на розгляд судді, і я розмовляв з керівником слідчого управління і з керівником служби. Наша позиція була така: ми звернулися до суду з проханням утримання під вартою пана Краснова і під домашній арешт відпустити його подругу, щоб вона могла перебувати з рідними на час слідства в цій справі", - додав Ткачук.

Нагадаємо, що в ніч з 27 та 28 лютого Краснова разом з Шелест затримали співробітники СБУ на автозаправці після закладення тайника, на трасі Київ-Харків. Пізніше, 29 лютого керівник апарату СБУ Олександр Ткачук на брифінгу заявив, що за даними СБУ Краснов співпрацював з російськими службами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-