Україна пропонує кримчанам замінити російські документи про освіту

Україна пропонує кримчанам замінити російські документи про освіту

Укрінформ
МОН представив профільному Комітету ВР законопроект, яким запропоновано механізм заміни документів про освіту, отриманих на території окупованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Законопроектом пропонується вдосконалити механізм заміни документів про освіту, отриманих в Криму, через визнання кваліфікації", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як наголосила перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун, йдеться про атестацію здобутих кваліфікацій, за результатами якої буде видаватися відповідний державний документ про освіту.

Також проектом закону передбачаються квоти, в межах яких кримчани зможуть вступати до вищих і професійних навчальних закладів материкової України.

Як зазначили у міністерстві, в законопроекті також пропонується внести пропозиції народних депутатів щодо можливості надання кримським випускникам вибору: складати ЗНО чи вступати в межах квот на конкурсній основі, а також дистанційного навчання для дітей з окупованої території та визнання кваліфікацій не тільки з вищої, а й з професійно-технічної освіти.

Фото: МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-