На зустрічі Кличка з родинами героїв Небесної сотні розгорівся скандал

На зустрічі Кличка з родинами героїв Небесної сотні розгорівся скандал

Укрінформ
Родини загиблих киян - Героїв Небесної Сотні під час зустрічі з мером столиці Віталієм Кличком обурилися, коли почули інформацію, що влада Києва виплатила їм 6 млн грн, і вимагають детального звіту щодо виплачених коштів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, скандал виник під час зустрічі з Кличком у КМДА. Зокрема, мер Кличко на зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні з нагоди другої річниці подій на Майдані заявив, що виділено близько 6 млн гривень на соціальне забезпечення родин Героїв Небесної Сотні. «Членам родин Героїв Небесної Сотні неодноразово надано матеріальну допомогу з нагоди державних свят. Ми виплатили допомогу героям Небесної Сотні на суму більш ніж 6 мільйонів гривень», - сказав Кличко.

Однак, родичі загиблих не погодилися з озвученими сумами. Зокрема, мати Героя Небесної Сотні Інна Плеханова заявила, що всі родичі загиблих спілкуються і знають про всі виплачені гроші, які отримували.

«Я отримувала виплати три рази на суми 300, 200 і 6 тис. 650 гривень. Звідки взялась сума в 6 мільйонів гривень?» - запитала Плеханова.

Родини Героїв Небесної Сотні були обурені озвученою сумою і вимагають від апарату Кличка поіменного звіту щодо виплачених коштів.

Мер Києва запевнив, що всім членам родин відзвітують по всім виплатах, і запевнив, що всі суми прозорі.

За словами Кличка, найближчим часом звіт буде оприлюднений.

Як повідомила прес-служба КМДА за результатами цієї зустрічі, Кличко доручив у найкоротший термін підготувати проект рішення Київради про надання пільг на сплату житлово-комунальних послуг родинам киян - Героїв Небесної Сотні. 

«25 лютого відбудеться чергова сесія Київради. І я доручаю внести це питання як невідкладне. Впевнений, весь депутатський корпус підтримає пропозицію щодо надання пільг родинам Героїв Небесної Сотні», – зазначив Кличко на зустрічі.

Також, за інформацією прес-служби, мер наголосив, що, незважаючи на складну економічну ситуацію, столична влада намагається підтримати родини загиблих Героїв. Так, у 2015 році у рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч людям» членам сімей Небесної Сотні було надано адресну матеріальну допомогу з нагоди державних свят. І зазначив, що на сім’ї Героїв Небесної Сотні поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», їм надані пільги ветеранів війни.

«За законом України, сім’ям осіб, які загинули під час участі в Революції Гідності, надаються пільги на позачергове забезпечення житловою площею. Це так само стосується людей, які стали інвалідами внаслідок поранень та каліцтв, отриманих на Майдані», – сказав Київський міський голова. І зазначив, що сьогодні сертифікати на квартири отримали родини шести Героїв Небесної Сотні та один Герой, який втратив здоров'я внаслідок подій на Майдані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-