В Україні відкриють Музей Гідності

В Україні відкриють Музей Гідності

Укрінформ
Уряд розпорядився утворити новий державний заклад - Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Гідності. 

Про це йдеться в розпорядженні Кабінету міністрів від 18 листопада.. 

"З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні утворити державний заклад “Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Гідності” з віднесенням його до сфери управління Українського інституту національної пам’яті", - йдеться у розпорядженні.

Інституту національної пам’яті доручено затвердити статут цього держзакладу, вжити заходів для проведення його державної реєстрації та призначення керівника.

Окрім цього, до Дня Гідності та Свободи, який відбудеться 21 листопада, вийшла друком низка літературних та публіцистичних творів українських авторів, істориків, філософів про героїв Небесної сотні, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України.

"У цьому списку - книга-реквієм "Небесна сотня", у якій зібрано інформацію, фотодокументи про всіх героїв, які загинули під час Революції Гідності; книга-дослідження доктора філософських наук Людмили Филипович "Майдан і церква", у якій відображено події зими 2013-2014 років; збірка репортажів і свідчень очевидців про події від 22 лютого 2014 року (дня втечі з країни Віктора Януковича) до початку 2015 року "Война на три буквы", книга Володимира Земляного "Русский разухай или украинские грабли", що розвінчує псевдоідеї «руського міра», якими "озброїла" Росія донбаських терористів, та інші", - йдеться у повідомленні прес-служби Держкомтелерадіо.

Частина книг присвячена історичному минулому та сучасній історії України, її європейському вибору. Це видання "Україна - європейська країна" С.Чайковського, "Україна Inkognita" (колектив авторів газети "День"), "Україна - Козацька" В.Северенюка,  "Україна - неповторна" М. Поповича, "З історії незакінченої війни" Ю.Шевельова, публіцистичні праці Є.Сверстюка та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-