Геращенко: Святвечір не втримав бойовиків від гріха

Геращенко: Святвечір не втримав бойовиків від гріха

Укрінформ
Бойовики відмовилися відпустити українських військовополонених, що обіцяли зробити ще 6 січня.

Про це заявила Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко у своїй відповіді бойовикам у Фейсбуці.

За її словами, такі заяви сепаратистів на Святвечір – це «навіть не фарс і не лицемірство», а «великий гріх» і «тортури над родинами заручників». «Це і є моральне обличчя бойовиків… Яку ж жорстокість треба мати, аби так знущатися над родинами заручників… І якби ви тільки знали, скільки їх – нещасних мам і дружин – в надії мені сьогодні подзвонили і написали, в надії, що інша сторона має бодай рештки совісті. Але ні, навіть на Святвечір не бояться порушувати всі можливі моральні норми», – наголосила вона.

Геращенко припускає, що сепаратисти і не збиралися виконувати свої слова про звільнення полонених, а сказали їх, «аби вчергове познущатися над живими людьми».

6 січня уповноважена повідомляла, що Київ розраховував на звільнення 9 українських полонених – чотирьох військових і п’яти цивільних, – яких, як раніше підтверджували луганські сепаратисти, вони утримують. Врешті бойовики були готові звільнити лише одну людину, якої немає в українських списках полонених і зниклих безвісти.

За словами Ірини Геращенко, питання про звільнення полонених тримає на особистому контролі голова Служби безпеки України Василь Грицак.

Нагадаємо: Мінські угоди про врегулювання в частині Донбасу передбачають безумовне звільнення всіх заручників та незаконно утримуваних осіб. Та спільні сепаратистсько-російські сили досі незаконно утримують на окупованих територіях і в Росії, за даними Києва, 139 українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-