У СБУ не мають офіційної інформації від

У СБУ не мають офіційної інформації від "ЛНР" про звільнення заручників

Укрінформ
В СБУ не отримували офіційного повідомлення від адміністрації окремих районів Луганської області (ОРЛО) про звільнення всіх полонених.

Так прокоментував кореспондентові Укрінформу радник голови СБУ Юрій Тандіт заяву ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького про те, що він "на честь Різдва Христового" дав вказівку звільнити полонених українських військовослужбовців, які утримуються на території псевдореспубліки.

"Є два важливі аспекти, пов'язані з питанням звільнення заручників: ми не коментуємо і не анонсуємо звільнення заручників, тому що кожного разу, коли ми туди заходимо, хлопці ризикують життям. Тому ніколи не кажемо, коли і де. По-друге, заява так званого лідера так званої луганської народної республіки не проходила через офіційні джерела", - сказав Тандіт.

Він наголосив, що українська сторона готова будь-якої миті забрати заручників, якщо їх звільнять.

"Можемо лише говорити, що ми - усі хто, називає себе православними, - справді у такі дні здійснюємо певні вчинки. Якщо це буде зроблено з боку Луганська, то ми будемо дуже раді. Ми у будь-який момент готові забрати наших хлопців", - зазначив Тандіт.

Радник голови СБУ зазначив, що наразі встановлено місцезнаходження 57 із 140 заручників - як військових, так і цивільних, які утримуються на окупованих районах Донбасу та в РФ.

"У Луганську знаходяться не лише військові чи ті, хто був зі зброєю, захищаючи Україну, а в тому числі ваша колега, журналістка Маша Варфоломеєва", - додав Тандіт.

Він висловив сподівання, що Москва як учасник Мінських домовленостей все таки почне виконувати пункт про звільнення заручників, "особливо напередодні Різдва Христового".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-