Формат трибуналу щодо МН17 визначать протягом півроку - глава МЗС Нідерландів

Формат трибуналу щодо МН17 визначать протягом півроку - глава МЗС Нідерландів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс сподівається, що формат трибуналу щодо винуватців катастрофи МН17 визначиться протягом 6 місяців.

Про це він сказав в інтерв'ю голландському виданню NOS.

"Тепер коли найкращий варіант, а саме трибунал створений через ООН, не може запрацювати через вето Росії, є дві опції - міжнародний суд, створений п'ятьма країнами або суд на національному рівні. Який з цих варіантів кращий, залежатиме від ходу розслідування", - сказав Кундерс.

Міністр висловив сподівання, що рішення щодо суду буде визначено якнайшвидше. Він також позитивно оцінив появу звіту Bellingcat, який може допомогти слідству у розслідуванні.

Водночас він ще раз негативно оцінив небажання Росії співпрацювати щодо створення трибуналу. "Я досі шкодую, що Росія не співпрацює щодо створення трибуналу. Я думаю, це погана річ", - сказав Кундерс.

Нагадаємо, група активістів Bellingcat, провівши власне дослідження на основі аналізу соціальних мереж та інших відкритих джерел, підготувала звіт у якому ідентифікувала 20 російських військових, причетних до катастрофи Боїнга МН17. Цей звіт з іменами та фотографіями військових група передала нідерландській прокуратурі.

Раніше активістам Belligcat, вдалося встановити, що "Бук", яким було збито літак "Малазійських авіаліній", є російським комплексом, який перебував у складі 53 бригади, що дислокується біля Курська.

Рада з питань безпеки Нідерландів у жовтні оприлюднила фінальний технічний звіт щодо катастрофи Боїнга МН17, що був збитий на сході України у липні 2014 року. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M запущеною із системи "Бук". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра заявив, що ракета, якою збили літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками. 

Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців, продовжується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-