Bellingcat: До збиття MH17 причетні 20 російських військових

Bellingcat: До збиття MH17 причетні 20 російських військових

Укрінформ
Група активістів-розслідувачів Bellingcat звузила до 20 російських військових список причетних до катастрофи Боїнга МН-17.

Про це в інтерв'ю голландському телеканалу NOS розповів засновник группи Елліот Хіггінс.

Як повідомляється, два тижні тому група, які проводять розслідування на основі аналізу соціальних мереж та інших відкритих джерел, передала детальний звіт з їх іменами та фотографіями до нідерландської прокуратури, яка очолює роботу Міжнародної спільної слідчої групи.

За даними голландського видання, у прокуратурі підтвердили отримання цих данних. Як повідомив представник прокуратури, вони будуть ретельно вивчені та проаналізовані на предмет включення до кримінального слідства.

Торік активістам Bellingcat, вдалося встановити, що БУК, яким було збито літак " Малайзійських авіаліній", є російським комплексом, який перебував у складі 53-ї бригади, що дислокується біля Курська.

Як повідомляє NOS, у розслідуванні Bellingcat згадуються імена командира бригади, командира батальйону та ще низки військових. Активісти зазначають, що це були "дуже досвідчені солдати", які вміють керувати установкою.

Як повідомляв Укрінформ, Рада з питань безпеки Нідерландів у жовтні оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи Боїнга МН-17, що був збитий на сході України у липні 2014 року. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "Бук". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою було збито літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками.

Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців, триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-