За творців «Одеської республіки» візьметься суд

За творців «Одеської республіки» візьметься суд

Укрінформ
Прокуратура Одещини направила до суду обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, які планували створення «Одеської народної республіки». 

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Генпрокуратури. 

«Встановлено, що громадянин Російської Федерації у січні цього року у змові з ізмаїльцем (командиром тактичної групи у складі терористичної організації «ДНР») та ще двома особами організувалися для вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади як в Одеській області, так і в інших регіонах України, шляхом протидії діючій владі і політичним партіям України «Правий Сектор» та «Свобода», - зазначили у відомстві.

Злочинна група планувала організувати «другу руську весну» на травневі свята шляхом створення незаконних озброєних груп для наступу на регіон, подальшого захоплення влади та передачі державних повноважень майбутньому незаконному утворенню «Одеська народна республіка», поінформували у ГПУ.

Планувалося також збройне захоплення адміністративних будівель правоохоронних органів, портів, приміщень політичних партій, підрив мосту, вбивство окремих народних депутатів України та громадських активістів.

До незаконного державного формування, за планами зловмисників, мали входити території від крайньої південної межі Одещини до села Коблеве Миколаївської області, що вважалося б лінією розмежування з державним кордоном України.

Наразі організатору злочинної групи та трьом його спільникам за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-