Одеським сепаратистам скасували заставу - один з них порізав вени

Одеським сепаратистам скасували заставу - один з них порізав вени

Укрінформ
Один із фігурантів справи "2 травня" порізав собі вени в залі Малиновського районного суду Одеси, де сьогодні п'ятьох підозрюваних залишили під вартою без можливості внесення застави.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Порізав вени підсудний Мефедов, за якого ще в понеділок внесли заставу, але з-під варти він так і не вийшов. У залі суду зараз багато поліції і медиків, про стан здоров'я підсудного поки нічого не відомо", - йдеться у публікації.

Підсудний вирішив порізати собі вени після того, як суд оголосив рішення про те, що всі п'ятеро повинні залишитися під вартою без можливості внесення застави.

"Почувши це рішення, один з підсудних порізав собі вени невідомо чим. Йому на допомогу прийшли медики, зараз їде швидка допомога, всіх видалили з зали суду. Це як раз той підсудний з прізвищем Мефедов, батьки якого вже внесли заставу, і він чекав на рішення, що його вже повинні в понеділок випустити з-під варти", - пише видання.

Невідомо поки, чим саме підсудний порізав вени: "За однією інформацією, це було складне лезо, з іншої - він розбив скло в залі суду і шматком скла порізав собі руки".

Євген Мефедов, за деякими даними - громадянин Росії, звинувачується в участі в масових заворушеннях 2 травня на вулиці Грецькій. Однак у той день після сутичок у центрі міста Мефедов опинився в Будинку профспілок, де в результаті пожежі отримав опіки та отруївся продуктами горіння. Його було затримано і доставлено до міського відділу міліції, а потім госпіталізовано. 6 травня Мефедова перевели в СІЗО.

Відзначимо, що в Росії також розслідується кримінальна справа, тільки цього разу начебто за фактом замаху на життя вказуного Мефедова. За версією слідства РФ, 2 травня громадянин Росії прогулювався в центральній частині Одеси. Мефедов нібито злякався заворушень і вирішив перечекати небезпеку в Будинку профспілок. Під час пожежі він нібито отруївся продуктами гіряння, але замість лікарні опинився в міліції.

Нагадаємо, що 27 листопада суд дозволив випустити під заставу п'ятьох з 20 проросійських учасників подій 2 травня.

Тоді в ході масових заворушень в Одесі загинули 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані. Через кілька днів правоохоронці затримали головних фігурантів екстремістських організацій, а також кілька співробітників міліції. Екс-начальник ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі був оголошений в розшук. Він перетнув кордон України і втік від слідства.

Фото: timer-odessa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-