Національна поліція: завершити реформу планують за півроку

Національна поліція: завершити реформу планують за півроку

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ України сподіваються за півроку повністю реформувати відомство в Національну поліцію, яка має з'явитись 7 листопада.

Про це у вівторок в ефірі одного з українських телеканалів зазначив прес-секретар МВС України Артем Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перехідний етап, передбачений законом про національну поліцію, прописаний в перехідних положеннях. Ми сподіваємось, що за півроку впораємося», - сказав Шевченко.

За його словами, закон про Національну поліцію дозволяє певні положення перехідного етапу використовувати аж до кінця 2016 року. Зокрема, це стосується носіння працівниками органів правопорядку форми одягу старих зразків або користування старими візуальними позначками міліції.

Прес-секретар зазначив, що після 7 листопада в Україні можна буде побачити працівників правоохоронних органів в старій формі міліції. При цьому він наголосив, що це не значить, що таким правоохоронцям можна не підкорятись. За його словами, стара форма є свідченням того, що правоохоронець ще не пройшов переатестацію, але він є повноцінним представником правоохоронних органів і слід обов'язково виконувати його законні вимоги протягом перехідного періоду.

Шевченко також повідомив, що у вівторок у МВС відбулась селекторна нарада, на якій ставилося питання щодо необхідних термінових дій для недопущення правового вакууму після ліквідації міліції.

«Тобто за найближчі кілька днів мають бути зроблені призначення, які стосуються такої обов'язкової функції правоохоронних органів, як прийом заяв. Мова йде про призначення працівників чергових частин і слідчих, які одразу отримали б право вносити в ЄРДР відомості, а по суті відкривати провадження», - наголосив прес-секретар МВС.

Він підкреслив, що всім керівникам управлінь в регіони було розіслано чіткі механізми, чіткий алгоритм, щоб уже з вночі 7 листопада громадяни могли звертатись до органів правопорядку та ці відомості реєструвались і слідчі порушували провадження саме як слідчі Національної поліції.

Крім того, керівники територіальних управлінь отримали вказівки, як діяти з тими провадженнями, які були розпочаті до 7 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-