Бюро протидії наркозлочинності при МВС запрацює в січні наступного року

Бюро протидії наркозлочинності при МВС запрацює в січні наступного року

Укрінформ
Бюро протидії наркозлочинності запрацює в середині січня 2016 року.

Про це в понеділок на брифінгу в Києві заявила радник міністра внутрішніх справ України Хатія Деконаїдзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми скорочуємо кількість працівників цього підрозділу (УБНОН - ред.). Зараз працює 1057 співробітників, а ми набираємо 600 осіб. Прийом анкет завершується 11 листопада. Всі кандидати, які пройдуть відбір, навчатимуться за новим навчальним планом 200 годин - це близько місяця. І вже в середині січня в нас буде 90 відсотків нових співробітників», - сказала вона.

За словами Деконаїдзе, Бюро буде створене на місці розформованого Управління з протидії обігу наркотиків, куди за жорсткими тестами наберуть 80% нових борців з наркозлочинністю, «чистих людей з чистими руками», які пройдуть жорстке тестування.

«Ми почали нову систему рекрутингу, оголосили набір в цю нову структуру. Буде нова філософія і система роботи. Близько 80% співробітників УБНОНа не будуть допущені до конкурсу», - зазначила вона.

Деконаїдзе підкреслила, що перед навчанням всі кандидати пройдуть професійне тестування, тест на здоров'я, тест на вживання наркотиків, пройдуть фізичну перевірку та співбесіду.

Загалом, набір в Бюро протидії наркозлочинності відбуватиметься за двома напрямками: оперативні співробітники - агенти і аналітики. Як зазначила Деконаїдзе, одна з особливостей діяльності новостворюваного підрозділу полягатиме в налагоджені співробітництва з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров'я України.

Деконаїдзе також повідомила, що заробітна плата працівників Бюро протидії наркозлочинності становитиме 9-12 тисяч гривень.

Наразі анкети подали близько 2300 бажаючих працювати в новоствореному Бюро протидії наркозлочинності при МВС.

Фото: uacrisis.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-