Перша українська ретроспектива фотографа Бориса Михайлова відбудеться у Харкові

Укрінформ
Перша в Україні ретроспектива відомого українського фотографа Бориса Михайлова відкривається у четвер у Харкові.

Виставка "Unrespectable. Retrospective. Почеркушки" пройде у харківському "ЄрміловЦентрі", повідомляє сайт "Музейний простір".

"У нас представлені роботи практично з кожної серії Михайлова - з синьої, червоної, коричневої, "Я - не я", "Бутербродів", "Промзони". Плюс роботи, які ніде раніше не виставлялися і які Борис іменує "почеркушками", - фотографії різних років з розряду "невиконаних завдань", яким він надає нове життя", - розповіла куратор виставки Тетяна Тумасьян.

У експозиції представлено близько 50 великих фотографій на стінах (усі друкувалися у Німеччині) і більш як 50 маленьких у вітринах.

8 листопада у Харкові дослідники творчості Михайлова Олександр Раппапорт (Москва-Рига), Олена Петрівська (Москва) і Пол Вумбель (Лондон) розповідатимуть про своє бачення робіт фотохудожника, відбудеться також діалог між Михайловим і теоретиком мистецтва Віктором Мізіано.

Михайлов, якому 25 серпня цього року виповнилося 75 років, - єдиний фотограф пострадянського простору, який став лауреатом престижної премії "Хассельблад" і був нагороджений премією "Спектрум", володарями якої є всього 7 осіб у світі. Завдяки Михайлову в мистецтвознавстві з'явився термін "харківська школа фотографії".

Його роботи виставлялися у Нью-Йорку, Лондоні, Москві, Амстердамі, Римі та інших містах. Найбільша ретроспектива "Борис Михайлов. Книги. 1968-2012" пройшла цього року у ганноверському музеї Sprengel з 23 лютого по 20 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-