В Одесі відкрили офіс «Зроблено в Україні» для підтримки підприємців

В Одесі відкрили офіс «Зроблено в Україні» для підтримки підприємців

Фото
Укрінформ
30 травня Міністерство економіки України, Уряд Японії та Програма розвитку ООН в Україні (UNDP) відкрили перший в Одесі регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Одесі відкрили офіс «Зроблено в Україні» для підтримки підприємців / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Офіс працюватиме на базі Одеського обласного Центру зайнятості. Це вже дев'яте представництво платформи «Зроблено в Україні» - програми, спрямованої на підтримку українських виробників.

«Розвиток малого те середнього бізнесу - «хребет» економіки України. Понад 90% підприємств, які працюють зараз в Україні – це саме представники малого та середнього бізнесу. Вони й забезпечують більшу частину ВВП та більшу частину робочих місць. Саме тому допомога такому бізнесу є пріоритетом для багатьох міжнародних партнерів з розвитку, зокрема і для уряду Японії та для програми розвитку ООН», - розказав керівник проєктів ПРООН в Україні Максим Борода.

За даними ПРООН, станом на 2023 рік на Одещині продовжують працювати 99400 суб’єктів малого та середнього бізнесу, понад 5 тис. з яких - розпочали роботу у 2023 році.

Читайте також: «Зроблено в Україні»: Свириденко каже, що Хмельниччина отримає ₴1,45 мільярда

«Як кажуть японці, раніше ми давали рибу, а зараз даємо вудилище. Проєкт потрібен нашому суспільству, зокрема, ветеранам. Ветерани можуть прийти в такі центри й отримати інформаційну підтримку та зрозуміти, як їм інтегрувати у суспільство та створити власний бізнес, отримати на це грант», - зазначив ветеран ЗСУ Олександр Бажан.

За словами Бажана, наразі є багато колишніх військових, які «не довоювали». Тому вони обирають для себе подальший розвиток у сфері електроніки та відеонагляду.

«На кожного нашого захисника на фронті потрібно 8 осіб, які будуть його обслуговувати, зокрема, ремонтувати обладнання. Ми стаємо високо технологічною армією і у нас великі потреби в фахівцях електронної галузі», - додав Бажан.

Читайте також: У Києві презентували каталог українських виробників техніки для громад

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого 2024 року Президент України Володимир Зеленський оголосив про започаткування нової економічної політики «Зроблено в Україні». Вона має сприяти розвитку внутрішнього виробництва, залученню інвестицій в реальний сектор економіки та збільшенню нашого несировинного експорту.

Регіональні офіси «Зроблено в Україні» - це інклюзивні простори, відкриття яких заплановане в усіх центрах зайнятості країни, щоб покращити комунікацію між державою та бізнесом. Тут підприємці можуть дізнатися про програми державної та регіональної підтримки бізнесу й зареєструватися у них. Також підприємці зможуть пройти тут навчання з відкриття або розвитку власної справи, а також з оформлення грантових заявок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-