Удар по харківському «Епіцентру» росіяни коригували БПЛА, неподалік виявили нерозірвану бомбу

Удар по харківському «Епіцентру» росіяни коригували БПЛА, неподалік виявили нерозірвану бомбу

Фото
Укрінформ
Удар по харківському “Епіцентру” росіяни коригували за допомогою розвідувальних БПЛА, неподалік гіпермаркету виявили авіаційний боєприпас, який не розірвався.

Про це повідомила у Телеграмі Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

“Сьогодні виявили нерозірваний боєприпас за 80 м від будівельного гіпермаркету, який зазнав ворожих авіаударів 25 травня. Попередньо, це також УМПБ Д-30. Дивом 25 травня він не долетів до будівельного гіпермаркету. Крім того, встановлено, що російські військові здійснювали корегування вогню за допомогою БпЛА-розвідників”, - йдеться у дописі.

У прокуратурі наголосили, що коригування безпілотниками свідчить про свідому тактику Російської Федерації, спрямовану на знищення цивільного населення Харкова.

Російська армія цілеспрямовано здійснила запуск одразу декількох боєприпасів, щоб спричинити якомога більше смертей серед працівників та відвідувачів, а також залякати мешканців міста”, - вважають у відомстві.

Читайте також: Кількість загиблих унаслідок удару по харківському «Епіцентру» зросла до 18

Як повідомлялося, 25 травня Росія завдала авіаудару по гіпермаркету "Епіцентр" у Київському районі Харкова, загинули працівники та покупці, серед них – 12-річна дівчинка та 17-річний хлопець. Тіла загиблих продовжують шукати.

Станом на 17 годину 27 травня, за даними прокуратури та ОВА, загинули щонайменше 18 людей. За інформацією поліції, двох загиблих ідентифікували на місці, ще 12 – за ДНК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-