У Львові поставили протез 9-річному хлопчику, який втратив ногу через рак

У Львові поставили протез 9-річному хлопчику, який втратив ногу через рак

Фото
Укрінформ
Львівські протезисти поставили на ноги 9-річного Михайлика із Прикарпаття, якому через остеосаркому довелося ампутувати кінцівку.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила пресслужба дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

«9-річний хлопчик, який втратив ніжку у боротьбі з агресивною формою раку, блискавично рухається до своєї мрії — знову ходити без милиць. Він уже отримав протез та опановує ходьбу у дитячій лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова, спеціалісти якої майже два роки борються за життя та здоров’я маленького пацієнта», - повідомили у медзакладі.

Одну із найагресивніших форм раку серед дітей - остеосаркому - у Михайлика Палія з Івано-Франківщини виявили два роки тому, коли хлопчику було 7 років. Пухлина вразила стегнову кістку на лівій нозі. Перші шість курсів хімії Михайлику провели в Івано-Франківській дитячій обласній клінічній лікарні. Хлопчик важко переносив терапію, а пухлина на неї не реагувала. Тож хвороба і далі прогресувала. Єдиним шансом на порятунок дитини була ампутація всієї ураженої остеосаркомою кінцівки.

Читайте також: Яна Степаненко, яка втратила ноги через удар РФ, пробігла Бостонський марафон на протезах

Хлопчик продовжив лікування у Львові. Мультидисциплінарна команда спеціалістів дитячої лікарні святого Миколая: онкогематологи, хірурги, протезисти, фізичні терапевти та психологи працювали з пацієнтом. Операція з ампутації лівої ноги тривала чотири години. А вже за кілька днів Михайлик за підтримки фізичного терапевта та за допомогою милиць зробив свої перші кроки. Його бажання ходити перевершило найоптимістичніші сподівання спеціалістів. І це попри те, що після ампутації дитину ще довго мучили фантомні болі у ніжці, якої вже не було. Паралельно хлопчик продовжував приймати хіміотерапію.

У Львові поставили протез 9-річному хлопчику, який втратив ногу через агресивну форму раку / Фото: Перше ТМО Львова

«Михайлик дуже хотів робити все, як інші дітки - бігати, стрибати, знову ходити до школи. Він самотужки навчився їздити на велосипеді без однієї ноги. На милицях прислуговував на церковній службі. І навіть приміряв на себе професію рятувальника - провів один день із івано-франківськими ДСНСниками», - розповіли у лікарні.

Через півтора року після операції хлопчик зміг стати на дві ніжки. У майстерні протезування Першого медоб’єднання Львова йому виготовили штучну кінцівку, і нині хлопчик наполегливо опановує ходьбу на ній.

Як повідомляв Укрінформ, цього місяця у Львові запрацював центр протезування UNBROKEN. Тут працюють 40 протезистів, які можуть виготовляти тисячу протезів на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-