«Білі янголи» евакуювали пораненого цивільного з Красногорівки під час російського штурму

«Білі янголи» евакуювали пораненого цивільного з Красногорівки під час російського штурму

Відео
Укрінформ
На Донеччині екіпаж поліцейських «Білі янголи» евакуювали пораненого цивільного з Красногорівки у момент штурму військ РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція області та опублікувала відповідне відео цього порятунку.

Правоохоронці підкреслили, що це був одним з найважчих виїздів, коли евакуювали пораненого чоловіка з Красногорівки у самий момент російського штурму.

«У цей день росіяни пішли в чергову атаку на Красногорівку, тож військові дозволили екіпажу поліції заїхати в місто тільки «на свій страх і ризик». Понад годину в умовах бою поліцейські добиралися до потрібної адреси. У результаті складної місії вдалося врятувати життя пораненого 59-річного чоловіка», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські розповіли, що у Красногорівці, щоб їм додзвонитись, люди піднялися на верхні поверхи п’ятиповерхівки.

Виїзд було сплановано та організовано в координації з військовими. За пораненим вирушили начальник районної поліції Курахового Артем Щусь і його команда «Білих янголів». Евакуацію проводили в два етапи, для цього знадобилося два бронеавтомобіля – все, щоб людина вижила.

Читайте також: «Білі янголи» під час евакуації поранених із Красногорівки потрапили під обстріл

Постраждалого знайшли у напівзруйнованому будинку, де ще залишились поодинокі мешканці. Він отримав осколкові поранення грудної клітини, і до машини поліцейські бігли з чоловіком на ношах під вогнем.

Екіпаж з пораненим дістався лікарні, і наразі пацієнт іде на поправку, констатували правоохоронці.

Але вони знову закликали мешканців небезпечних населених пунктів не ризикувати своїм життям, а евакуюватись.

«Звертаюсь до мешканців Красногорівки, а також їхніх рідних, які переживають за тих, хто біля фронту! Зараз ще є час для евакуації. Якщо ви переконаєте своїх близьких врятуватись, ми допоможемо, ми завжди на зв’язку», - наголосив Щусь.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини наразі залишаються близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 415 тис. людей, з них понад 168,77 тис. дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-