Донецька ОВА назвала дев'ять громад, де неможливо розпочати підготовку об’єктів до зими

Донецька ОВА назвала дев'ять громад, де неможливо розпочати підготовку об’єктів до зими

Укрінформ
Донецька обласна військова адміністрація назвала дев'ять територіальних громад, де через активні бойові дії неможливо розпочати підготовку господарчих об’єктів до зими.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва, передає кореспондент Укрінформу.

Вона заявила, що в Донецькій області розпочата підготовка до опалювального сезону 2024-2025 років, і відповідним розпорядженням голови ОВА від 8 травня затверджено перелік заходів щодо підготовки до зими громад області.

Але, за словами Гусєвої, не у всіх громадах можна почати цю підготовку через військову ситуацію в регіоні.

«У низці громад, на жаль, роботи з підготовки до опалювального сезону не буде розпочато, і ми не зможемо підготувати об'єкти. Це ті громади, які знаходяться в нас у зоні активних бойових дій, і виконання робіт там неможливо. Це населені пункти громад: Бахмутської, Вугледарської, Мар'їнської, Сіверської, Соледарської, Торецької, Часовоярської, Очеретинської та Званівської сільської територіальної громади», - сказала чиновниця.

Вона зазначила, що, відповідно до розпорядження начальника ОВА, в населених пунктах області заплановано до опалювального сезону підготувати 5071 об'єкт. З цих об'єктів 4163 - це багатоквартирні житлові будинки, 400 об'єктів соціальної сфери (в тому числі 112 закладів охорони здоров'я), 296 котелень, 11 теплових пунктів, 90 водопровідно-насосних станцій, 92 каналізаційних насосних станцій.

Крім того, за словами Гусєвої, планується підготувати до 1 жовтня 560 км теплових мереж, 25 км водопровідних мереж і 99 одиниць спеціалізованої техніки.

Також у плани заходів входять підготовка доріг комунальної форми власності, а це міжквартальні дороги, в обсязі 300 тис. кв. метрів.

«На сьогодні всі роботи вже розпочато, і станом на 1 червня показник готовності об'єктів до опалювального сезону повинен бути не менш ніж 15%. Так нам рекомендує Мінінфраструктури України», - зазначила Гусєва.

Читайте також: У Харкові через обстріл частково зруйнований ліцей

Як повідомлялося, наразі Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На території Донеччини ще залишаються близько 472 тис. мешканців.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-