Медзаклади Харківщини отримали автівки та діагностичне обладнання від Японії

Медзаклади Харківщини отримали автівки та діагностичне обладнання від Японії

Фото
Укрінформ
Медичні заклади Харківщини отримали автівки та діагностичне обладнання від Японії.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Міністерство охорони здоров’я отримало від уряду Японії та Японського агентства міжнародного співробітництва JICA 20 автомобілів та 5 мобільних ультразвукових діагностичних апаратів. Автівки розподілені між медичними закладами Харківської області, зокрема їх отримали заклади первинної медичної допомоги прифронтових Ізюма та Куп’янська", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, ці автівки використовуватимуться для надання базових медичних послуг пацієнтам у віддалених регіонах. Розміри автівки дозволяють перевозити також портативне обладнання, необхідне для надання допомоги.

Діагностичні ультразвукові апарати дозволять точно і швидко встановлювати діагнози та обирати ефективні методи лікування. Прилади мають функцію дистанційної передачі даних. Обладнання вже прибуло до Харківської області, наразі проводиться навчання для медиків.

Читайте також: Перинатальний центр у Херсоні отримав сучасне медобладнання

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ разом з представниками уряду Японії, керівництва Офісу сприяння економічного відновлення України, представниками Посольства Японії в Україні та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) визначили пріоритетні напрямки співпраці. Зокрема Японія продовжить підтримку України в медичній сфері, у відбудові пошкодженої медінфраструктури та постачання ліків та медобладнання.

За час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Японія вже надала Україні фінансової підтримки на понад 12 мільярдів доларів, у тому числі для медичної сфери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-