На Донеччині затримали шпигуна, який передавав Росії дані про вогневі позиції ЗСУ

На Донеччині затримали шпигуна, який передавав Росії дані про вогневі позиції ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Донецькій області контррозвідка Служби безпеки України затримала російського інформатора, який передавав спецслужбам РФ дані про місця дислокації Сил оборони на східному кордоні.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє СБУ.

За даними слідства, місцевий житель дистанційно співпрацював із російською розвідкою через свою знайому у РФ. Для комунікації вони використовували анонімний чат в одній із соцмереж.

Зловмисник намагався виявити опорні пункти та вогневі позиції підрозділів Збройних сил України, які ведуть безперервні бої на Покровському та Краматорському напрямках.

Росіяни сподівалися використати ці дані для вогневого ураження позицій українських військових із використанням ракетного озброєння.

Читайте також: На Сумщині активізувалися диверсійні групи ворога - Демченко

СБУ завчасно отримала інформацію про ворожі плани, викрила й поетапно документувала розвідувальну активність фігуранта. Завдяки цьому були проведені додаткові заходи для убезпечення пунктів базування українських військ.

Зловмисник був затриманий у власному помешканні. Під час обшуків у нього вилучили комп’ютерну техніку і мобільний телефон із доказами його злочинної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині СБУ викрила в’язня із виправної колонії, який за дорученням ФСБ РФ вербував інших засуджених для сприяння прориву російських диверсійно-розвідувальних груп у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-