Одеса виділила ₴36 мільйонів на посилення оборони Харкова

Одеса виділила ₴36 мільйонів на посилення оборони Харкова

Укрінформ
Одеська міськрада погодила виділення 36 млн грн через програму «Безпечне місто» на допомогу військовим, які боронять Харків.

Таке рішення ухвалили депутати Одеської міськради під час позачергової сесії 22 травня, передає Укрінформ.

Виділення коштів на допомогу Харкову було єдиним питанням у порядку денному. Депутати міськради підтримали збільшення видатків за програмою «Безпечне місто» на 36 млн грн, а також внесли відповідні зміни до бюджету Одеської тергромади на 2024 рік. Кошти мають спрямувати на закупівлю ударних і розвідувальних дронів та систем РЕБ для оборонців Харківської області. Рішення було прийнято одноголосно.

«Коли ми побачили ситуацію на Харківщині, одразу зібралися депутатськими фракціями, обговорили наші спроможності та запропонували допомогу. Одеса та Харків - міста-побратими», - сказав мер Одеси Геннадій Труханов.

Читайте також: Кличко передав від громади столиці військову техніку захисникам на Харківщині

Перед голосуванням до депутатів звернувся відеозв’язком мер Харкова Ігор Терехов. Він подякував за допомогу одеським колегам та наголосив, що ситуація на Харківщині наразі складна. В свою чергу Труханов нагадав, що Одеса готова приймати переселенців з Харківщини та надавати людям усю необхідну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати передали майже 60 трансформаторів оператору енергорозподільчої системи Харкова, що дозволить енергетикам провести термінові ремонтні роботи пошкодженої ракетними обстрілами енергомережі міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-