У Києві на Софійській площі відкрилась виставка, присвячена обороні Маріуполя

У Києві на Софійській площі відкрилась виставка, присвячена обороні Маріуполя

Фото
Укрінформ
На Софійській площі у Києві відкрилась виставка «Маріуполь: 86 днів оборони», присвячена другій річниці завершення оборони Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Виставка створена Big City Lab у межах проєкту «М86 Літопис оборони Маріуполя» спільно з громадськими організаціями «Серце Азовсталі» та «Асоціації родин захисників «Азовсталі».

Експозиція відтворює основні події оборони, вона також є своєрідним закликом пам’ятати про тих, хто вже понад два роки залишається в полоні, і консолідувати зусилля для їхнього звільнення.

Концепцію виставки розробили архітекторка Анна Помазанна з Харківської школи архітектури та кураторка Настя Іщенко з Big City Lab.

У Києві на Софійській площі відкрилась виставка, присвячена обороні Маріуполя / Фото: КМДА

Як повідомляють організатори, архітектурне рішення виставки створює рамку сприйняття, але не затьмарює змісту.

«Вертикальні труби - образ промислового міста - відображають динаміку основних подій оборони: від світлих металевих поверхонь, що символізують початок боротьби, до темних матових структур, що відображають руйнацію та облогу міста. Форма виставки, подібно стрілці компасу, завжди вказує напрямок на Маріуполь», - зазначили організатори.

Виставка триватиме до 20 червня. Вхід вільний.

Читайте також: У Маріуполі партизани підпалили склад колаборантів

Як повідомлялося, 16 травня 2022 року за наказом командування Сил оборони розпочалася евакуація 2,5 тис. українських військових із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. 20 травня росіяни вивезли останніх з них. Більшість захисників загарбники утримували в тимчасово окупованих Оленівці та Новоазовську. Згодом їх перевели у російські колонії.

Понад 1900 захисників Маріуполя перебувають в російському полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-