Посадовців Київавтодору і підрядника підозрюють у розкраданні ₴300 тисяч

Посадовців Київавтодору і підрядника підозрюють у розкраданні ₴300 тисяч

Укрінформ
Посадовим особам комунальної корпорації «Київавтодор» та керівнику приватного підприємства повідомили про підозру у розтраті 300 тис. грн бюджетних коштів під час ремонту асфальтного покриття у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Серед підозрюваних - начальник управління капітального будівництва, начальник відділу мостів та шляхопроводів та начальник відділу контролю якості управління капітального будівництва КК «Київавтодор» і підрядник.

Згідно з матеріалами слідства Київавтодор та підрядна організація у 2023 році уклали договір на проведення ремонту доріг у столиці.

На підставі актів приймання виконаних будівельних робіт і довідки про їхню вартість виконавцю перерахували кошти зі столичного бюджету.

Проте, як встановило слідство, до офіційних документів були внесені недостовірні відомості щодо обсягів виконання робіт.

Читайте також: Затримали керівницю одного з департаментів Херсонської ОВА - підозрюють у розкраданні

Висновками будівельно-технічної та судово-економічної експертиз встановлена невідповідність обсягів виконаних робіт на суму близько 300 тис. грн.

За результатами розслідування посадовцям Київавтодору та підряднику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна шляхом зловживання особами своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, вчинена в умовах воєнного стану, та у внесенні службовими особами завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня генеральному директору Київавтодору і ще чотирьом особам повідомили про підозру у завданні 10 млн грн збитків на ремонтах доріг у столиці.

Фото: прокуратура Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-