Затримали керівницю одного з департаментів Херсонської ОВА - підозрюють у розкраданні

Затримали керівницю одного з департаментів Херсонської ОВА - підозрюють у розкраданні

Фото
Укрінформ
Працівники НАБУ та САП оголосили підозру у розкраданні державних коштів та затримали керівницю одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Сьогодні працівники НАБУ та САП оголосили підозру та затримали керівницю одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації», - написав Прокудін.

Він нагадав, що після призначення на посаду ініціював проведення аудиту. За результатами аудиту наприкінці лютого 2023 було розпочато слідство за фактом розкрадання бюджетних коштів при наданні послуг з технічного обстеження об'єктів, пошкоджених внаслідок агресії РФ.

Тобто, за його словами, слідство тривало рік, і сьогодні правоохоронці надали оцінку діям працівниці адміністрації у вигляді підозри.

Читайте також: Посадовця Київської ОВА і підрядника підозрюють у розкраданні на реконструкції дитячої лікарні

Він наголосив, що якщо провину буде доведено, ця людина понесе відповідальність за свої дії у повному обсязі.

Пресслужба НАБУ повідомляє у Фейсбуці про завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо), пошкоджених внаслідок агресії РФ, у більше ніж 15 разів.

«Договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тис. грн», - ідеться у повідомленні.

Про підозру повідомили трьом особам: керівнику департаменту, засновнику ТОВ та його директору.

Як повідомлялося, у Херсонській ОВА провели п’ять внутрішніх аудитів, виявили порушення при закупівлі системи відеоспостереження та оповіщення, зимової форми для тероборони, паливної сировини.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-