Посадовця Київської ОВА і підрядника підозрюють у розкраданні на реконструкції дитячої лікарні

Посадовця Київської ОВА і підрядника підозрюють у розкраданні на реконструкції дитячої лікарні

Укрінформ
У Київській області посадовця обласної військової адміністрації та підрядника підозрюють у розкраданні понад 3 млн грн на реконструкції інфекційного відділення дитячої лікарні у Броварах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили про підозру директору приватного товариства та службовій особі Київської обласної військової адміністрації за фактом розкрадання бюджетних коштів під час проведення реконструкції інфекційного відділення центру “Дитяча лікарня” КНП “Броварська багатопрофільна клінічна лікарня” (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що у 2021 році між департаментом регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації та приватним товариством був укладений договір на реконструкцію інфекційного відділення лікарні.

По завершенню реконструкції керівник приватного товариства вніс недостовірні дані до актів виконаних робіт щодо вартості та обсягів проведених робіт.

Своєю чергою, посадовець, який відповідав за технічний нагляд реконструкції від замовника - Київської обласної військової адміністрації, прийняв роботи як виконані у повному обсязі.

Внаслідок таких дій з місцевого бюджету за невиконані роботи безпідставно перерахували понад 3 млн грн, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

Читайте також: У столиці судитимуть підрядника за розтрату ₴200 тисяч на ремонті доріжок у «Гідропарку»

Директору приватного товариства повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) та за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Службовій особі КОВА повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 ККУ).

Як повідомляв Укрінформ, у Києві двом посадовцям Інституту отоларингології , які були відповідальні за організацію процедури закупівель, повідомили про підозру у завданні збитків державному бюджету більш як на 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-